X
Menu

FAQ - Veel gestelde vragen

Algemeen

Corona: zijn er maatregelen?

Sinds maart is code geel in België: 

  • Mondmasker alléén verplicht in zorg en openbaar vervoer
  • Geen PLF binnen de EU
  • Geen Covid Safe Ticket

Voor het geval er toch iets mocht wijzigen: enkele dagen voor aankomst ontvangen onze gasten aankomstinformatie, hier staan ook de -op dat moment geldende- maatregelen in vermeld. Voorafgaand kunt u echter ook al veel informatie opdoen bij websites van de overheid.  Voor de Corona FAQ klik hier.

Moet ik vooraf reserveren?

Vooraf reserveren is niet persé nodig. Omdat wij vooral gedurende de vakantieperiodes een hoge bezettingsgraad hebben, adviseren wij wel om vooraf te reserveren. Dit om teleurstelling te voorkomen. Wilt u na 17:00 uur aankomen, dan is reserveren in iedere periode wel verplicht. Aankomst na sluitingstijd van de receptie kan bij reservering nog tot 21:00 uur. Uw late aankomst dient u dan voorafgaande kenbaar te maken.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Wanneer u bij ons reserveert dan zijn de algemene voorwaarden van toepassing.
Deze vindt u onderaan op onze website, ze zijn ook te zien tijdens het online boeken en op uw reserveringsbevestiging.Zijn huisdieren toegestaan?

Reist u met een eigen tent/caravan/vouwwagen/camper, dan zijn huisdieren aan de lijn toegestaan (max. 2 per plaats). Indien u een accommodatie huurt, is dit niet mogelijk.

Vanaf welk tijdstip kun je inchecken/uitchecken?

Kampeerplaatsen: Inchecken tussen 13:30-17:00 uur en uitchecken tussen 09:00 en 11:30 uur.
Huuraccommodaties: Inchecken tussen 15:30-17:00 uur en uitchecken tussen 09:00 en  10:30 uur.
Eerder uitchecken is na afspraak mogelijk vanaf 7:30 uur.
In de periode van midden juli tot midden augustus is de receptie op maan- en vrijdagen tot 19:00 uur open. 
Wilt u na de openingsuren van de receptie aankomen, dan kan dit nog tot 21:00 uur. Dit uitsluitend bij reservering vooraf, uw dient uw late aankomst dan vooraf te laten weten.

Ik kom met twee auto’s, waar kan ik mijn extra auto kwijt?

Per reservering mag er één auto op de camping geparkeerd worden en dit op de eigen staplaats. Een extra auto kunt u op de parkeerplaats aan de ingang van de camping parkeren.  In- en uitladen bij aankomst en vertrek is voor beide autos mogelijk.

Mag ik bezoekers ontvangen?

Overnachtend bezoek is slechts toegelaten na afspraak met de receptie. Voor het comfort van alle gasten, laten wij niet onbeperkt bezoekers toe. Bij akkoord dienen gasten zich bij aankomst zelf in de receptie aan te melden en het personentarief als ook de toeristenbelasting per persoon af te rekenen. Het bezoek mag niet in een bijzettentje op uw kampeerplaats overnachten.  Ontvangt u alleen op de dag bezoekers, dan dienen ook zij zich direct bij aankomst te melden en het bezoekerstarief af te dragen.

Is barbecueën toegestaan?

Het gebruik van een barbecue is toegestaan. Tijdens erg droge periode vragen wij onze gasten om hiervan af te zien,  i.v.m. met de veiligheid. Een kampvuur maken is uiteraard niet toegestaan.

Kunnen wij op plaatsnummer reserveren?

De voorkeur voor een specifiek plaatsnummer uitspreken is alleen mogelijk voor de plaatsen met privé sanitair. De kosten voor een voorkeursboeking bedragen daar 25,00 € per reservering.
Voor de anderen plaatsen geldt: U kunt een voorkeur van ligging of rij aangeven, wij proberen hier altijd zo goed mogelijk rekening mee te houden. Hier zijn geen kosten aan verbonden maar wij kunnen hier géén garantie voor geven.  Twee plaatsen bij elkaar, maken wij wel altijd mogelijk.

Zijn jongeren of groepen welkom op de camping?

In verband met het familiekarakter van onze camping worden groepen en alleenreizende jongeren in vakantieperiodes niet toegelaten.  Indien het desbetreffende gezelschap aansluit bij de doelgroep van onze camping, kunnen wij een verblijf in rustige periodes toelaten.  Dit uitsluitend als de rust op de camping gerespecteerd kan worden.
Zijn jullie bereikbaar met openbaar vervoer?

Ja, er is een bushalte vlak naast de camping. Echter rijden de bussen niet vaak en regelmatig.   Wij raden u aan om voorafgaande aan een mogelijk verblijf bij ons informatie in te winnen via:www.letec.be

Is er wifi aanwezig op de camping?

In de omtrek van de receptie bevindt zich een WiFi Hotspot, hier kunt u via uw e-mail adres of facebookaccount gratis gebruik van maken.
Wilt u Wifi op uw staplaats dan is dit tegen betaling, klik hier voor de prijzen.

Kan ik mijn elektrische auto opladen op mijn plaats of elders?

Op de plaats zelf is dit verboden.  De kosten voor gebruik van stroom op uw plaats of bij uw huuraccommodatie worden bij ons namelijk niet afgerekend via een meter.  Deze kosten zitten bij uw verblijfkosten in en zijn gebaseerd op een gemiddelde van het totale verbruik van onze gasten.   Er bevinden zich wel twee oplaadpunten voor elektrische auto’s op de camping. (Zie Punt 5 op de plattegrond)  Meer informatie hierover bij de receptie.

Is er animatie op de camping?

De camping en de omgeving bieden zowel voor kinderen als voor volwassenen v vermaak.  Is kinderanimatie of muziek in de avonduren voor u van groot belang dan is onze camping niet geschikt, dit wordt bij ons niet geboden.

Vanaf wanneer is het zwembad geopend?

Het zwembad is altijd vanaf Hemelvaart tot eind augustus geopend. Ga voor de precieze datums naar onze website.

Hebben jullie een campingwinkel?

Nee, maar in St. Vith (5km) bevinden zich vier supermarkten van bekende ketens op slechts 5 km afstand.  Men kan bij ons wel dagelijks ovenvers brood, broodjes of gebak rechtstreeks van de bakker bestellen.

Zijn jullie in de winter geopend?

De camping is open vanaf 1 april, of -als de paasvakantie vroeg valt- ook iets eerder. 
De camping sluit na de Belgische herfstvakantie begin november.  
Ga voor de precieze datums naar de Homepage van onze website.

Zijn er fietsen te huur?

Fietsen en E-Bikes kunt u huren bij de Touristeninfo in Burg-Reuland:www.reuland-ouren.be.  Iets verder ook bij  AT Bike in Waimes: www.atbike.be

Camping

Is douchen tegen betaling?

Er zijn 5 minuten douche-tijd p.p. per nacht (=1,00 €) inbegrepen in het kampeertarief voor alle personen vanaf 4 jaar. U kunt douchetijd bij kopen voor 0,20 per minuut.  Warm water in de baby-room aan de was- en afwasbakken is gratis.

Hebben jullie seizoensplaatsen voor toercaravans?         

Wij bieden geen kampeerplaatsen aan voor lange periodes.

Waar kan ik mijn aanhangwagen plaatsen?

U kunt hem het beste op uw kampeerplaats parkeren. (Na overleg met de receptie en afhankelijk van het seizoen, kunt u de aanhanger ook op de parkeerplaats bij het sanitairgebouw parkeren).

Verkopen jullie gasflessen?

Bij de receptie kan men zowel Antargaz Take5 flessen als campinggaz (blauwe flessen) omwisselen (leeg tegen vol).
U kunt ook een Take 5 gasfles (5 kg) kopen en de inhoud alsook borgsom betalen.
Deze gasfles is voorzien van een uitwendige schroefdraad.

Verhuur

Zijn er laken- en handdoekpakketten te huur voor de accomodatie?

Gelieve zelf uw dekbedhoezen en handdoeken mee te nemen. 

Kunnen wij een eindschoonmaak reserveren?

Ja, dit is mogelijk en direct bij uw reservering te boeken de kosten bedragen 45,00 €.
Voor een weekendverblijf is dit 30,00 €.

Mogen wij een tent naast de huuraccommodatie plaatsen?

Om het gazon ook voor de volgende huurders mooi te houden, is het plaatsen van tentjes niet toegestaan.